fbpx

My story

Pukuompelijaksi valmistuin vuonna 2008. Sen jälkeen olin töissä/harjoittelijana Rock-vaateliikkeessä, ompelimossa, lahjatavaraliikkeessä sekä kierrätyskeskuksessa.

Talisa Design sai alkunsa, kun aikani tein korjausompelua sekä ompelin tuotteita toisille myyntiin.

Syttyi halu tehdä omannäköisiä tuotteita. Alkuun tein valmiskankaista tuotteita ja tuoteskaala oli aika laaja. Ajan kanssa olen oppinut karsimaan tuotteista ja keskittymään siihen omimpaan juttuun.

Talisa Design nimi tulee fantasia-aiheisesta keiju/peikko-nimigeneraattorista, johon syötin koko oman nimeni. ”Talisa” sattuu myös olemaan erään tv-sarjan hahmon nimi, josta pidän.

Tekstiiliartesaaniksi opiskellessa (v.2016) sai suunnitella omia kuoseja ja painaa niitä kankaalle. Tein ensimmäiset kuosisuunnittelut koulussa ja innostuin piirtämään kuoseihin marsuja ja kissoja. Silloin meillä oli vielä marsujakin kotona.

Tuotteiden kuosit ovat enimmäkseen kissa-aiheisia. Mukaan mahtuu myös kukkis-kuosia, marsuja ja muutama vieraileva tähti mm. pupuja ja siilejä. Teen kuoseja aiheista, jotka ovat lähellä sydäntäni ja inspiroivat minua.

Kierrätys on vahvasti mukana tuotteiden teossa.

Käytän kierrätyskankaita tuotteissa sen mukaan mitä materiaaleja löytyy kierrätyskeskuksista ja kirpputoreilta. Kierrätyskankaista ei yleensä saa kovin suuria määriä tiettyä tuotetta, joten enimmäkseen tuotteeni ovatkin piensarjoja tai uniikkeja kappaleita.

Laukkujen, pussukoiden, sisustustuotteiden yms. ommeltavien tuotteiden ohella teen myös koruja.

Eniten pidän valmistusvaiheessa kuosien suunnittelusta sekä siitä kun saa tuoteprototyypin onnistumaan.

Toki jokainen työvaihe suunnittelusta kankaanpainoon ja painosta ompeluun, ovat tärkeitä ja tykkään tehdä jokaista vaihetta.

Ompeluvaiheet teen kotona työhuoneessani. Kankaanpainon teen kouluntiloissa, josta löytyy isot painopöydät sekä tarvittavat ammattitasonlaitteet. Tutussa ympäristössä saa rivakasti työt tehtyä ja mukavana lisänä näkee toisia käsityöläisiä.

Seuraamalla Talisa Design sivuja Facebookissa/ Instagramissa näet missä ja milloin olen menossa tapahtumiin myymään tuotteitani ja mistä löydät itseäsi lähinnä olevat jälleenmyyjät.

Talisa Design maksutavat
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!