Talisa Design logo border

Kierrätysmateriaalit

29/08/2022

Moni teistä varmaan tietääkin, että käytän paljon kierrätyskankaita tuotteissa. Ajattelin hieman avata miten ja mihin uusiokäytän kierrätyskeskuksista löytyviä tekstiilejä.

Yleensä etsin yksivärisiä paksuja puuvilloja tai farkkuja, joissa ei ole liikaa strechiä, joihin voin painaa kuosejani. Vuorikankaiksi etsin monivärisiä sekä yksivärisiä ohuempia puuvilloja tai polyesteripuuvillasekoitekankaita. Toki myös erikoisemmat farkut tarttuvat usein mukaan. Esimerkiksi eläinkuosiset tai kimaltavat! Olen heikkona kimaltaviin kankaisiin!

Ollaan poikani kanssa asuttu aikanaan homeasunnossa, joten en siedä nykyään liian voimakkaita tuoksuja ja haistan tekstiileistä heti jos niissä haiskahtaa home tai muuten ovat käyttööni kelpaamattomia tuoksultaan. Pesu kun ei auta noissa tapauksissa. Ja kierrätysmateriaalien keräämiseen ja etsimiseen menee muutenkin paljon aikaa. Siitä syystä jätän suosiolla pois kyseiset tekstiilit.

Pesen tekstiilit aina ennen leikkaamista miedolla, hajusteettomalla pesuaineella.

Parhaita tekstiilejä ovat yleensä:

– joustamattomat farkut (kokoa XXL, isommista saa parhaiten materiaalia)

-vanhat verhot, jotka eivät ole haalistuneet auringosta

-pöytäliinat

-vähän käytetyt/käyttämättömät lakanat, tosi paljon käytetyt ovat yleensä jo liian lahoja uusiokäyttöön

Joka kerta kierrätyskeskuksilla käydessä ei välttämättä tee löytöjä. Joskus taas saattaa olla ostoskärry kukkuroillaan materiaalia! Upeimpia kankaita yleensä jemmaan tovin, että päätyvät varmasti oikeaan käyttötarkoitukseen. Itsellä kun ei ole ajokorttia, olen erittäin onnekas, kun minulla on ystäviä jotka lähtevät autolla käymään kanssani kirppareilla ja kierrätyskeskuksilla. Hankalampi ois linkillä roudata isoa määrää tekstiilejä!

Tällä viikolla aherran kangasvaraston kimpussa. Valmistuu taas paljon kierrätysmateriaaleista pussukoita sekä laukkuja!

Kuppikissa-olkalaukku, kierrätyskankaista

Suosituimmat verkkokaupassa

Talisa Design maksutavat
Talisa Design • Suomalaista Käsityötä