Talisa Design logo border

Olkalaukut

07/05/2021

Tänään ajattelin kertoa teille hiukan laukkujen taustaa ja millaisia asioita pyörittelen päässä näitä valmistaessa.

Tuotevalikoimani on alusta alkaen sisältänyt erilaisia laukkuja. Ensimmäisissä laukuissa ei ollut lainkaan säädettäviä hihnoja eikä sisätaskuja.

Mallit joita tällä hetkellä on tarjolla, ovat enimmäkseen kissa-kuoseilla koristettuja. Pääosin kun kuosini ovat kissa-aiheisia! Laukkukokoja löytyy aika laajalti. Olen pyrkinyt tekemään useaa kokoa, että jokaisella olisi se sopiva koko saatavilla. Ja mikäli ei ole, olen tehnyt myös tilauksesta muutamia laukkuja, silloin kun ei ole ruuhkaa ompelupöydällä muuten.

Kuvassa Marjolla on Viivi-olkalaukku. Viivi-kuosi on syntynyt edesmenneen kissani muistoksi. Viivi oli meidän perheenjäsen n.10 vuotta. Satumaisen ihanasta ystävästä syntyi satuhahmo-kuosi.

Viivi-olkalaukku, värjätty puuvilla ⋆ Talisa Design

Aurinkovärjätyt tuotteet, kuten Halitusten-olkalaukku ovat värjäyksen takia hieman hintavampia, kuin samaa kokoa pelkän painokuvion sisältävä laukku olisi. Värjäyksessä kun kuluu aikaa ja materiaaleja enemmän. Ja värjätyt tuotteet ovat jokainen uniikkeja kappaleita.

Laukut ⋆ Talisa Design

Osa uusimmista laukuista on saanut enemmän väriä pintaan printscorpiolla teetetyistä puuvillapellavakankaista. Esimerkiksi Äkäpussi-, Kässäkisut- ja Kattia kans -olkalaukut, ovat näistä kankaista osittain valmistettu.

Pääosin kuitenkin teen edelleen itse kankaanpainamistyön. Jolloin on käytössä vain yksiväripainatus eli yleensä vain ääriviivat joko mustalla tai valkealla.

Laukut ⋆ Talisa Design

Äkäpussi-olkalaukku

Kännykkälaukut

Olkalaukkujen lisäksi löytyy laaja valikoima erilaisia, lähinnä kierrätyskankaista valmistettuja kännykkälaukkuja. Uusimmissa kännykkälaukuissa on kankaiden välissä ohut vanu, joka suojaa puhelinta pieniltä kolhuilta. Kännykkälaukkua valitessa kannattaa mitata oman puhelimen leveys kuorien kanssa, jotta puhelin varmasti mahtuu vetoketjukohdasta sisään. Nykyään on niin paljon eri mallisia puhelimia ettei kaikkein leveimmät välttämättä sovi jokaiseen kännykkälaukkuun.

Pienet olkalaukut ⋆ Talisa Design

Valikoimassa on myös Taniko Designin kännykkälaukkuja. Täysin mustana tai sulkakuviolla.

Taniko Design tuotteet

Suuret olkalaukut

Suurimmissa olkalaukuissa on kaksi erilaista mallia. Pyöreä kulmainen leveäpohjainen ja iso neliömäinen. Itselläni on käytössä ollut jo monta vuotta tuo leveäpohjainen pyöreäkulmainen malli. Täytyyhän omat laukut testata käytössä, niin tietää mikä toimii ja mikä ei. Tosin onhan ihmisillä erilaisia tarpeita laukkujenkin suhteen. Itselleni olen todennut tuon toimivimmaksi olkalaukuksi. Tilaa löytyy ja sisätaskuihin saa sujautettua kännykän ja nenäliinat yms. Ja tykkään myös hyödyntää pieniä pussukoita ikäänkuin liikkuvina lisätaskuina. Eli laukkuni sisältä löytyy yleensä muutama pussukka joissa on tarpeelliset asiat saatavilla. Kuten esimerkiksi meikit ja pieni käsityöprojekti.

Toiseen laukkumalliin, neliömäisempään, mahtuu myös paljon tavaraa matkaan. Kätevästi kulkee A4-kokoiset kansiot tai vihkot mukana. Tai vaikka isompi käsityöprojekti!

Suuret olkalaukut ⋆ Talisa Design

Suosituimmat verkkokaupassa

Talisa Design maksutavat
Talisa Design • Suomalaista Käsityötä