Talisa Design logo border

Olen pohtinut tästä kertomista kauan…

31/05/2021

Rakastan tapahtumissa myyntiä, asiakaskohtaamisia ja sitä yhteistä tekemisen meininkiä muiden myyjien kanssa. Olen käynyt aluksi lähinnä paikallisissa tapahtumissa harrastusmaisesti myymässä. Kun liityn osuuskuntaan, sain tueksi muita osuuskuntalaisia ja osan kanssa kävin yhdessä eri tapahtumissa vähän pidemmälläkin kuin Jyväskylässä. Olen myös ollut myyjänä töissä muutamassa pienessä liikkeessä.

Siksi olinkin aika hämmentynyt ja ihmeissäni, kun olin v.2018 Kids & pets -messuille laittanut myyntipaikan kuntoon ja valmiina myymään, alkoi kroppa oireilla. Tuntui siltä, että kuolen. Kylmä hiki valui pitkin kroppaa, huono vellova olo, mahassa väänsi ilkeästi. Myynti ja esillä oleminen, kun on ollut ennen tuota tapahtumaa mutkatonta eikä ole ollut vastaavia ongelmia kropan kanssa. Jouduin sulkemaan myyntipisteeni ensimmäiseltä päivältä, koska en saanut mistään tuuraajaa niin pikaisella varoitusajalla.

En tiedä mikä laukaisee nuo oireet päälle. Paljon myöhemmin tuon tapahtuman jälkeen, käydessäni lääkärillä muissa asioissa mainitsin noista oireista, hän oli sitä mieltä, että olen saanut pahan paniikkikohtauksen. Tuolloin en ollut osannut yhdistää oireita siihen.

Tuosta Kids & pets tapahtumasta asti, jokaisessa tapahtumassa, jossa olin myyjänä, aloin jännittää tuleeko oireet taas päälle ja miten niistä selviän. Vielä ei ollut siis tietoa mikä vaivasi. Yritin keskittyä hengittämään syvään, rauhoittumaan ja söin ruokia evääksi, jotka tiesin, etteivät aiheuttaisi mahakipuja. Oireet vaihtelivat eri tapahtumissa. Aina ei ollut niin pahoja oireita kuin ensimmäisellä kerralla.

Lääkäri kirjoitti minulle paniikkikohtauksiin auttavaa lääkettä ja pärjään sen avulla ihan normaalisti nykyisin tapahtumien ajan.

Koronan tullessa kuvioihin v.2020 on toisten ihmisten tapaaminen vähentynyt minimiin ja jouluna ihan pienen porukan tapaaminen anoppilassa sai paniikkikohtauksen olon taas päälle. Oli pakko napata lääkettä siis ihan tutussa porukassa! Mieheni veljenvaimo silloin mainitsi, josko mulla on kilpirauhasen vajaatoiminta. Ajattelin ottaa siitä selvää.

No, alkuvuodesta 2021 kävin lääkärillä ja kilpirauhastesteissä ja niinhän ne lukemat näyttivät, että vajaatoimintaa löytyy. Mikä sitten saattaakin olla syynä noihin paniikkikohtauksiin ja muihin oireisiin kuten pätkivään muistiin, keskittymisvaikeuksiin, väsymykseen, unensaannin vaikeuksiin yms.

Nyt jännitän miten käy, kun matkaan seuraavaan tapahtumaan myymään. Tuleeko vielä paniikkikohtauksia vai onko kilpirauhaslääkitys se mikä auttaa niin ettei niitä oireita enää tule.

Joka tapauksessa, en halua lopettaa tapahtumissa kiertämistä! Näiden vaivojen kanssa pystyy kuitenkin olemaan myyntihommissa, nyt kun tietää mistä on kyse ja on lääkkeet apuna!

Ihanat yrittäjäkollegat mahdollistavat kesäkuussa Ouluun Käsityökorttelitapahtumaan lähdön. Ottavat minut kyytiin matkanvarrelta teltan ja tuotteiden kera! Eteenpäin, uusia haasteita kohti!

8 kommenttia

Suosituimmat verkkokaupassa

Talisa Design maksutavat
Talisa Design • Suomalaista Käsityötä